Felhívás KSH adatszolgáltatásra

Tisztelt Lakosság!

 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Galambok településen önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre a Háztartások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról, az adatfelvételre 2023. április-június hónapjaiban kerül sor.

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a STATEK Statisztikai Elemző Központ Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik.

Önöknek lehetőségük van telefonon keresztüli válaszadásra, valamint azon adatgyűjtések esetében, ahol lehetőség van rá, kérjük a válaszadókat, hogy a kérdőívek weben történő önkitöltési lehetőségét részesítsék előnyben.

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredmények név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban kerül közlésre.

A lakosság részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo[at]ksh[dot]hu e-mail címen kérhető további tájékoztatás.

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.

 

Köszönjük együttműködésüket, támogatásukat, amellyel hozzájárul a Statisztikai Adatfelvételi Program sikeres végrehajtásához!